ΚαλωσόρισμαΣας καλωσορίζω όλους στο ηλεκτρονικό μου ημερολόγιο, ένα χώρο μέσω του οποίου ελπίζω να αποκτήσω μια καθημερινή επαφή με όλους εσάς που προβληματίζεστε για το μέλλον, που θέλετε να ακούσετε μια διαφορετική πρόταση, που έχετε ακόμα την ελπίδα ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, που είστε ή δεν είστε φίλοι και ψηφοφόροι μου, αλλά που θέλετε να εκφραστείτε και να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Περιμένω τα σχόλια και τις απόψεις σας.

Με εκτίμηση,
Μιλένα

22 Φεβ 2012

Επιστολή Μιλένας Αποστολάκη προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2012


Κύριε Πρόεδρε,

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο Πρόεδρος της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, κ. Π. Νικολούδης ενημέρωσε τα μέλη ότι από τους ελέγχους που διεξήγαγε η Επιτροπή διαπιστώθηκε ότι ένας ή μία βουλευτής απέσυρε νομίμως από τη χώρα το διάστημα πριν από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, 1.000.000 ευρώ.

Ο ή η βουλευτής δεν κατονομάστηκε όπως δεν είχαν κατονομαστεί τον προηγούμενο Δεκέμβριο οι έντεκα βουλευτές για τους οποίους είχαν προκύψει ευρήματα κατά την εξέταση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» για το 2009.

Η πρακτική της απόκρυψης των ονομάτων βουλευτών για ζητήματα που αφορούν στην περιουσιακή τους κατάσταση ανεξαρτήτως της νομιμότητας ή μη, δεν υπηρετεί τη διαφάνεια που σήμερα αποτελεί καταγεγραμμένο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας. Αντιθέτως, τροφοδοτεί μια άκρατη ονοματολογία που διασύρει και ενοχοποιεί συλλήβδην το σύνολο του πολιτικού κόσμου, συμβάλλοντας στην καταρράκωση της ήδη σοβαρά τρωθείσας αξιοπιστίας του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Το οικονομικό και δημοσιονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι δυστυχώς ιστορικής κρισιμότητας. Αντίστοιχο όμως δυστυχώς είναι και το πρόβλημα δημοκρατίας που συμπαρασύρει τη λειτουργία και την αξιοπιστία όλων των θεσμών της πατρίδας μας.

Η έξοδος της χώρας από την κρίση προϋποθέτει αξιόπιστες πολιτικές ηγεσίες και αξιόπιστα πολιτικά πρόσωπα τα οποία θα υπηρετήσουν με συνέπεια ένα αναγκαίο εθνικό σχέδιο που θα ξαναδώσει στη χώρα υπόσταση, κύρος και προοπτική.

Η διάχυση μιας αόρατης συλλογικής ευθύνης και η επικράτηση της ισοπεδωτικής αντίληψης «είναι όλοι ίδιοι» βυθίζει τη χώρα στο τέλμα, διασύρει τους θεσμούς και εν τέλει υπονομεύει τη δημοκρατία.

Είμαι βέβαιη ότι συμμεριζόμενος την ανάγκη υπεράσπισης της λειτουργίας του πολιτεύματος θα ζητήσετε από τον κ. Νικολούδη να δημοσιοποιήσει άμεσα το ονοματεπώνυμο του βουλευτή. Τόσο ο Πρόεδρος της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες όσο και οποιοδήποτε άλλο αρμόδιο πρόσωπο ή όργανο έχουν στοιχεία που αφορούν βουλευτές οφείλουν να δώσουν ονοματεπώνυμα τερματίζοντας άμεσα την αναφορά σε απρόσωπους βουλευτές.

Με τον τρόπο αυτό είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλετε καθοριστικά στην απόκρουση της ισοπεδωτικής απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών από την οποία γνωρίζετε ότι η κοινωνία και η χώρα δεν ωφελούνται.

Με τιμή,

Μιλένα Αποστολάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: